In het nieuws‎ > ‎

Paas bijzonder hoogleraar kerkplanting

Geplaatst 30 aug 2010 04:13 door De Stadslamp Amsterdam   [ 30 aug 2010 04:19 bijgewerkt ]
ND, 30-8-2010. Stefan Paas is benoemd tot bijzonder hoogleraar kerkplanting en -vernieuwing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dat heeft Wim Janse, decaan van de faculteit godgeleerdheid van de VU, tegenover deze krant bevestigd.

Paas gaat tweeënhalve dag per week aan de slag in Amsterdam op de nieuwe gecreëerde J.H. Bavinckleerstoel, verbonden aan het Center for Evangelical and Reformation Theology (CERT).

Daarnaast blijft hij - eveneens tweeënhalve dag in de week - verbonden aan de vrijgemaakt-gereformeerde Theologische Universiteit in Kampen, waar hij begin vorig jaar aantrad als universitair docent missiologie en een missionaire masteropleiding opzette.

Paas stopt met zijn werk als lector gemeenteopbouw aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Hij zegt ,,heel blij' te zijn met zijn nieuwe functie. ,,Het missionaire werk is een rode draad in mijn leven en daar kan ik nu de hele week mee bezig zijn.'' Aan de VU gaat hij meer aan onderzoek doen dan aan de TU in Kampen, dat zich meer richt op onderwijs. De leerstoel in Amsterdam en de missionaire master in Kampen versterken elkaar, legt hij uit. ,,Kennis die ik opdoe aan de VU kan ik gebruiken in Kampen en andersom. Beide onderwijsinstellingen hebben straks een specialisme in huis dat uniek is in Nederland.''

Stefan Paas heeft zijn sporen verdiend in het missionaire werk. Hij schreef er twee boeken over: Jezus als Heer in een plat land en De werkers van het laatste uur. Daarnaast werkte hij mee aan het boek Als een kerk opnieuw begint, over gemeentestichting in Nederland. Paas was evangelisatie-consulent van de Christelijke Gereformeerde Kerken, waarvan hij lid is. Tot 2009 was hij als missionair opbouwwerker betrokken bij het kerkplantingsproject Via Nova in Amsterdam.
Comments