In het nieuws‎ > ‎

Bisschop zegent nieuw distributiecentrum Voedselbank Amsterdam

Geplaatst 18 sep. 2014 09:56 door De Stadslamp Amsterdam
RKK,nl, 17-9-2014

Het nieuwe distributiecentrum van de Voedselbank op het Amsterdamse bedrijventerrein Westpoort wordt morgenmiddag ingezegend door hulpbisschop Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

“Wij hebben een bedrag van tienduizend euro overgemaakt aan de Voedselbank vanwege de verhuizing van het distributiecentrum naar het westelijk havengebied”, zegt diaken Erik Sengers, coördinator van de diocesane caritas, tegenover omroep RKK.

Het bisdom kwam zelf met het aanbod om het nieuwe gebouw aan de Archangelkade plechtig in te wijden. “Een echte zegening, compleet met wijwater”, zegt Sengers. In Het Parool zegt een woordvoerster van de Voedselbank het aanbod “een mooi gebaar” te vinden.

Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt van de SP noemt de inzegening in Het Parool opmerkelijk. “De Voedselbank is een particulier initiatief, dus helemaal vrij om uit te nodigen wie men wil. Maar het had voor de hand gelegen om ook een imam, een rabbijn en een dominee te vragen. Of premier Mark Rutte die ook van grote invloed is op de armoede in Nederland.”

Voorzitter Frank Bijdendijk van de Voedselbank vindt niet dat de inzegening de neutraliteit van zijn organisatie verstoort. “Het had ook een imam of een dominee kunnen zijn. Met zijn aanwezigheid maakt de bisschop duidelijk dat hij ons het beste gunt. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.”

Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden voortaan de dertien uitgiftepunten van de Voedselbank in Amsterdam bevoorraad. Ook de andere lokale uitgiftepunten in de provincie Noord-Holland maken gebruik van de loods.
Comments