In het nieuws‎ > ‎

Christelijke organisaties lanceren website voor migranten

Geplaatst 7 mrt 2011 04:19 door De Stadslamp Amsterdam
Oneway, 07-03-2011.
De christelijke organisaties Trans World Radio, Gave, Evangelie & Moslims en Gospel Recordings Nederland starten vanaf vandaag een nieuwe bediening onder migranten en vluchtelingen in Nederland. Met een website in tien talen en speciale telefoonnummers willen ze het evangelie laten horen aan de moeilijkst bereikbare groepen mensen in Nederland.

Op de site, www.mijntaal.net, staan radioprogramma`s in het Turks, Tarifit, Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi, Dari, Roemeens, Koerdisch Sorani en Somalisch. De programma`s zijn voornamelijk gemaakt door medewerkers van Trans World Radio in het buitenland, maar de site bevat ook programma`s van Gospel Recordings Nederland en andere christelijke organisaties. Voor het Nederlands staat het programma `De Bijbel door` op de website.

Woordvoerder Joël van Vugt: `Met deze website hebben migranten en vluchtelingen de mogelijkheid om in Nederland het evangelie te horen in hun eigen moedertaal. Ik denk dat dit een unieke kans is voor hen, aangezien er in sommige talen tot vandaag vrij weinig beschikbaar was. Ook voor Gave en Evangelie & Moslims is dit goed nieuws. Zij brengen al jaren het evangelie onder migranten en vluchtelingen. Met deze website hebben zij een extra instrument in handen om deze groep te bereiken. Ook hebben deze organisaties een belangrijke rol bij de opvolging van reacties van luisteraars.

Behalve de website zijn er voor elke taal telefoonnummers opgezet. Via deze nummers kunnen korte boodschappen worden beluisterd over het evangelie. `Op deze manier willen we mensen bereiken die niet in het openbaar achter hun computer durven zitten om de website te bezoeken. Vooral in asielzoekerscentra komt dit helaas regelmatig voor.`
Comments