In het nieuws‎ > ‎

Christelijk Nederland gaat lokaal

Geplaatst 9 dec 2010 09:00 door De Stadslamp Amsterdam
samenwerkingUitdaging.nl, 9-12-2010. 
DOORN - Agapè en GIDS Haarlem en Evangelische Alliantie organiseren op 22 januari 2011 het ‘Go Local’ symposium over kansen van lokale samenwerking tussen kerken en christelijke organisaties.

“Er ontstaat steeds meer het besef dat als wij ons land willen bereiken met het Evangelie, samenwerking essentieel is”, aldus Hans Luttik van Agapè. “We hebben drie studenten van de Christelijke Hogeschool Ede gevraagd om onderzoek te doen naar de kritische succesfactoren voor effectieve samenwerking. De uitkomst van het onderzoeksrapport ‘Keys of Connection’ wordt gepresenteerd tijdens het symposium.”

Het symposium wil startende en bestaande netwerken helpen om beter inzicht te krijgen in de krachten die er spelen in een netwerk, waardoor ze effectiever kunnen worden. Het symposium is bedoeld voor iedere geïnteresseerde uit lokale gemeenten, leidinggevenden uit het bedrijfsleven en de social profit sector, predikanten en kerkenraadsleden en christelijke organisaties.

Sprekers zijn onder meer: Siebrand Wierda (Werkgemeenschap Missionaire Gemeenschapsvorming/ Amsterdam in beweging), Setkin Sies (fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Rotterdam), Mark de Boer (directeur Agapè), Jaap Ketelaar (directeur EA), Stan Uyland (directeur GIDSnetwerk) en Hans Luttik (Geloven in de Stad Haarlem).

Verder zijn er workshops te volgen over onder andere hoe je een netwerk kunt opzetten en uitbreiden en het belang van gebed.

Meer informatie www.agape.nl
Comments