In het nieuws‎ > ‎

CU-lijsttrekker: Bidden kan hiv genezen

Geplaatst 18 feb 2010 03:00 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 18-2-2010.  Hugo Scherff, lijsttrekker van de ChristenUnie in Amsterdam gelooft dat God mensen kan genezen van hiv. "Ik geloof dat god alles kan, dus ook het genezen van hiv." Scherff deed zijn uitspraken tegen de website Gay.nl na afloop van het debat tussen hem en VVD-Amsterdam-kandidaat Frank van Dalen, tevens ex-voorzitter van het COC. Het debat vond afgelopen maandag plaats in Centrum Westwijk. Scherff zei ook geen subsidie aan hiv-healings te willen geven, mocht hij dat voor het zeggen krijgen: "Bidden is iets tussen jezelf en god, daar is geen geld voor nodig."

Tijdens het debat ging het veel over religieus onderwijs. Van Dalen is groot voorstander van verplichte COC-voorlichting op iedere middelbare school over homoseksualiteit. Scherff is het er mee eens dat op iedere middelbare school seksuele voorlichting gegeven zou moeten worden. "En daar moet dan ook aandacht zijn voor homoseksualiteit. Het COC is echter in veel gevallen niet de juiste organisatie om dit te doen", zegt Scherff van de ChristenUnie. "De deur blijft gesloten voor het COC omdat die organisatie christenen steeds op negatieve manier in het nieuws brengt. Daarbij zijn er lespakketten beschikbaar van bijvoorbeeld Different en RefoAnders, gemaakt door homoseksuele christenen." Volgens Van Dalen draait van die lespakketten 'je maag om'. De VVD-er kreeg bijval van een christen uit de zaal. De spreker zei dat het lespakket 'jonge homo's de vernieling in helpt'.

Scherff in een reactie: "HIV is een verschrikkelijke ziekte, en gelukkig zijn er medicijnen die de vermenigvuldiging van het virus remmen, waardoor de ziekte niet meer dodelijk is. Ik hoop dat er snel een medicijn ontwikkeld kan worden dat HIV kan genezen."

"In Nederland staat het iedereen vrij om te bidden om genezing, we hebben gelukkig vrijheid van godsdienst. Ik geloof dat God almachtig is. In de Bijbel staan daar veel voorbeelden van. Dat betekent ook dat ik geloof dat God mensen zou kunnen genezen van HIV. Dat betekent dus niet dat dat altijd gebeurt, en het betekent al helemaal niet dat mensen maar zouden moeten stoppen met medicijngebruik of het bezoeken van een arts. En áls iemand denkt genezen te zijn van HIV, is het natuurlijk van het grootste belang dat een arts dat bevestigt."

Comments