In het nieuws‎ > ‎

De kerk op straat

Geplaatst 23 feb 2011 03:51 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 23-2-2011. Misschien heeft u ze wel eens gezien. Christenen met rode schorten. Lia Timmer is er zo een. Ze bemant samen met andere christenen regelmatig een 'prayerstation' in Amsterdam. Wat houdt dat eigenlijk in? Lia: "Met een rood schortje aan, met daarop de tekst 'bidden helpt', staan we regelmatig op straat in Amsterdam. We spreken mensen geleid door de Heilige Geest aan en vragen of we voor hen mogen bidden. Tachtig procent gaat hier op in. Er is zoveel nood onder mensen. We bidden dan kort en krachtig voor de nood van de mensen. Voor of na zo'n gebed staan mensen vaak open om het Evangelie te horen." Om niet al te aanstootgevend te zijn bidden de christenen met de ogen open en maken ze geek "gekke gebaren" tijdens het bidden. "Mensen komen ook op straat tot geloof. Prachtig!" Prayerstation is van oorsprong een concept van Youth for Christ. Inmiddels zijn er op meer dan 26 plekken in Nederland prayerstations te vinden. Op 5 maart is de landelijke prayerstation dag.

"We bieden tussen het winkelend publiek mensen aan om voor hen te bidden. Wat ik er zo mooi aan vind is dat we op deze manier de kerk op straat zijn," aldus Lia. Soms associeren christenen de prayerstations met de Farizeeërs die Jezus vermaande vanwege hun bidgedrag op de hoek van de straat. Toch is er een wezenlijk verschil met hen: "Wij bidden niet voor onszelf op straat, zoals de Farizeeën, maar voor andere mensen. We doen dit niet om gezien te worden, maar om mensen op God te wijzen."

Mensen komen via de prayerstations vaak kort in aanraking met het christelijk geloof. Men wijst mensen altijd op lokale kerken. Soms worden telefoonnummers uitgewisseld. Toch heeft men met het merendeel van de mensen waarmee men bidt geen contact meer. Men vertrouwt erop dat "God verder gaat met deze mensen en dat het zo goed is". "Op heel veel plekken in Nederland zijn kerken waar mensen zo kunnen binnenlopen. We waarschuwen mensen overigens ook wel dat er een vijand is die niet wil dat mensen voor Jezus gaan leven."

Laatst maakte Lia Timmer iets moois mee, vertelt ze. "Er liep een vrouw met krukken voorbij. Ze had last van haar knie. Toen zijn er twee mensen voor haar gaan bidden. De pijn was na het gebed verdwenen. De vrouw stond toen met de krukken in haar handen te dansen en te springen op straat. Het is heel bijzonder dat God Zijn Woord zo bevestigt."


Comments