In het nieuws‎ > ‎

Derde evangelische basisschool voor Amsterdam

Geplaatst 8 jan. 2010 06:43 door De Stadslamp Amsterdam
ND, 08-01-2010. Evangelisch basisonderwijs blijkt een gat in de markt in Amsterdam. De hoofdstad krijg na de zomer een derde evangelische basisschool bij, dit keer in Amsterdam-Noord.

Dat maakte de Vereniging Evangelische Scholen vrijdagochtend bekend. De vereniging kreeg deze week pas te horen dat de minister van onderwijs vorige maand groen licht heeft gegeven voor de komst van nog een evangelische basisschool in de gemeente Amsterdam.

In stadsdeel Zuidoost staan al twee evangelische basisscholen: De Morgenster en Crescendo, een school uitgaande van de Evangelische Broedergemeente (Hernhutters). Deze scholen trekken nu samen zo’n zeshonderd leerlingen, voornamelijk uit Zuidoost.

,,Uit onderzoek is ons echter gebleken dat er nog stichtingsruimte was voor nog een nieuwe school, juist omdat de twee bestaande scholen een vrij homogeen voedingsgebied hebben’’, zegt Eddy Kolf, voorzitter van de Vereniging Evangelische Scholen. ,,Opmerkelijk is dat er maar weinig kinderen uit Amsterdam deze scholen bezoeken, waarschijnlijk omdat ze simpelweg te ver weg liggen.’’

Om die reden pleitte de VES al langere tijd bij de gemeente voor de komst van een derde evangelische basisschool, ditmaal in Amsterdam-Noord. ,,Wij denken dat de school voornamelijk kinderen uit de stad en omgeving gaat trekken’’, zegt Kolf. ,,Wij moeten nu nog met de deelgemeente Noord overleggen over een goede plek voor de school.’’
Comments