In het nieuws‎ > ‎

De Regenboog en de Protestantse Diaconie Amsterdam gaan vluchtelingen opvangen

Geplaatst 17 sep 2015 07:36 door De Stadslamp Amsterdam
ND, 16-9-2015.

Vluchtelingen Amsterdam CS naar daklozenopvang. 

Daklozenopvang De Regenboog en de Protestantse Diaconie Amsterdam gaan vluchtelingen opvangen die stranden op het Centraal Station in de hoofdstad.

Hans Wijnands, directeur van de Regenboog Groep maakte dit woensdag bekend. In inloophuis Blaka Watra worden veldbedden neergezet en kunnen zo’n dertig vluchtelingen per nacht worden opgevangen. In het inloophuis dat naast het Centraal Station ligt, krijgen asielzoekers een warme maaltijd, een douche, schone kleding en de volgende ochtend ontbijt.

De Regenboog Groep en de diaconie hebben de opvang aangeboden, nadat Vluchtelingenwerk Nederland begin deze week haar zorgen uitte over het toenemend aantal vluchtelingen dat op Amsterdam Centraal strandt. ‘Wij komen op voor de meest kwetsbare mensen die in Amsterdam verblijven. Dit is een groep die zonder twijfel hulp en ondersteuning nodig heeft’, zegt Wijnands. ‘Met onze ervaring, locatie, medewerkers en vrijwilligers is het onze plicht iets voor deze mensen te doen. Dan kun je niet blijven afwachten of een ander iets organiseert.

Comments