In het nieuws‎ > ‎

Dominee gaat in gesprek met 'belagers' Dries van Agt

Geplaatst 12 nov 2014 05:18 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 11-11-2014

De ordeverstoorders die zondag in de Singelkerk een toespraak van Dries van Agt onderbraken, kunnen binnenkort een telefoontje verwachten van dominee Rob Visser. Dit heeft de Amsterdamse stadsdominee maandag laten weten volgens het Nederlands Dagblad.

De activisten schreeuwden en ontrolden een spandoek met de tekst: 'Van Agt... De Joden zijn jou zat!'. Ook werd hij "schoft", "huichelaar" en "antisemiet" genoemd. Van Agt hield de zogeheten Preek van de Leek in de kerk. Dat is een alternatieve dienst die wordt gehouden door een bekende Nederlander. Van Agt, die zich tegenover Israël buitengewoon kritisch opstelt, was uitgenodigd vanwege zijn stellingname in het Palestijns-Israëlische conflict.

Dominee Rob Visser ging tussen de groep en Van Agt in staan, omdat er sprake was van een dreigende situatie. "Ik wilde koste wat het kost vermijden dat ze Van Agt zouden aanvallen," zegt Visser in het ND. "Een man van 83, volstrekt weerloos. We konden het niet hebben dat hij werd gemolesteerd. Maar het bleef gelukkig bij schreeuwen."

Als de dominee contact opneemt met de ordeverstoorders, zal hij duidelijk maken dat "ons medeleven met de Palestijnse gemeenschap" niet bedoeld is om de Joodse gemeenschap te beschadigen. "Dat ga ik nog maar weer eens herhalen."

Comments