In het nieuws‎ > ‎

Dominee Rob Visser begint officieel op IJburg

Geplaatst 15 sep 2010 05:10 door De Stadslamp Amsterdam
Kerknieuws/PKN, 15-9-2010.
Dominee Rob Visser begint op zondagmiddag 26 september officieel als predikant-pionier op IJburg. In een feestelijke kerkdienst wordt hij verbonden aan ‘Kerk op IJburg’, een gezamenlijk project van de Protestantse Kerk Amsterdam en het team Missionair Werk & Kerkgroei van de Protestantse Kerk in Nederland.

In de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg wonen 15.000 mensen. Er zijn scholen en winkels, er is een dokter, een kapper en een fietsenmaker. En sinds deze maand is er ook een dominee. Ds. Rob Visser is inmiddels vanuit Apeldoorn op IJburg komen wonen: "Ik hoop iets moois te creëren waardoor anderen de rijkdom van de christelijke traditie kunnen ontdekken en daar zingeving voor hun leven aan kunnen ontlenen. Ik houd van een open kerk, zonder grenzen."

De feestelijke kerkdienst op 26 september, met medewerking van prof. dr. Henk de Roest van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), vindt plaats aan het Ed Pelsterpark 2. De dienst duurt van 15.30 tot 16.30 uur. Daarna is er koffie met taart en gelegenheid om kennis te maken met ds. Rob Visser. In blok 18 aan het Ed Pelsterpark wordt gewerkt aan een ontmoetingsruimte en een werkplek. Het is nu nog een lege, open ruimte. Dit zal het ‘kerkgebouw’ worden waar IJburgers elkaar en God kunnen ontmoeten door activiteiten, gesprekken en bijzondere momenten.

De Protestantse Kerk Amsterdam werkt voor ‘Kerk op IJburg’ nauw samen met de Protestantse Kerk in Nederland. ‘Kerk op IJburg’ is de eerste van zes experimentele ‘Protestantse Pioniersplekken’ die de Protestantse Kerk ondersteunt.

Bron: PKN
Comments