In het nieuws‎ > ‎

Een nieuwe kerk in Osdorp!

Geplaatst 8 jan 2010 12:32 door De Stadslamp Amsterdam   [ 12 jan 2010 04:07 bijgewerkt ]
10-1-10 Na drie jaar afwezigheid staat er weer een kerk aan Tussen Meer, midden in Osdorp. Vanaf 10 januari 2010 wil de kerk dit met de buurt vieren.

Kerk in en van de buurt
Kort na de zomer van 2007 ging het oude kerkgebouw De Opgang onder de sloophamer. Op 29 november jongstleden vond de eerste kerkdienst in het nieuwe gebouw plaats, dat de naam De Opgang heeft behouden. De Opgang vormt één geheel met het appartementencomplex dat over de kerk is heen gebouwd. Behalve voor vele kerkelijke activiteiten is het gebouw ook uitermate geschikt voor gebruik door clubs en verenigingen. Het moet een gebouw in en van de buurt worden.
De Opgang is een van de gebouwen van de wijkgemeente Osdorp-Sloten en maakt onderdeel uit van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Gezicht naar de straat
De Opgang is bijzonder fraai vormgegeven. In vergelijking met het oude gebouw is het veel uitnodigender, met het gezicht naar de straat gericht. Wie er binnenstapt, ervaart onmiddellijk de ruimte. De kerkzaal is prachtig vormgegeven door een ‘kerkinrichtingsadviseur’, die zijn sporen in het hele land al heeft verdiend.
Openingsactiviteiten
De kerkelijke gemeente organiseert in januari diverse openingsactiviteiten, om zo veel mogelijk mensen met kerk kennis te laten maken.
Kijk voor de activiteiten op de website van de Protestantse kerk Amsterdam, klik hier.
Comments