In het nieuws‎ > ‎

Evangelisten aangesteld in CGK Amsterdam

Geplaatst 27 dec 2011 04:06 door De Stadslamp Amsterdam
ND, 23-12-2011.

Voor twee christelijk-gereformeerde missionaire projecten in Amsterdam zijn evangelisten aangesteld.

De missionair werkers waren al actief in de gemeenten, maar hebben van de classis Amsterdam uitbreiding van hun kerkelijke bevoegdheden gekregen. De kerken maken een ‘periode van bloei’ mee, aldus de classis .
  

Gert-Jan Roest (45), een van de initiatiefnemers van Via Nova, had al toestemming om te preken. Als evangelist mag hij nu ook doop en avondmaal bedienen.
Ook Serge de Boer (31), gemeentestichter van Oase voor Nieuw-West, is evangelist geworden en mag preken en doop en avondmaal bedienen.
Voor het herplantingsproject Amstelgemeente heeft missionair opbouwwerker Szaszi Bene (31) toestemming gekregen om te preken.

Alle gemeenten zijn verbonden aan het samenwerkingsverband Amsterdam in beweging voor Jezus Christus. ‘In de afgelopen jaren zijn we gegroeid tot een verband van negentien gemeenten, waarvan de helft nieuw gesticht is’, aldus ds. Siebrand Wierda, lid van de kerngroep. ‘We hopen op verdere groei van deze gemeenten. Bovendien maken diverse gemeenten, ook de nieuw gestichte, plannen om weer nieuwe projecten van gemeentestichting op te zetten.’

Comments