In het nieuws‎ > ‎

Frank Bosman wint Theologie Podiumprijs

Geplaatst 22 jun 2011 01:16 door De Stadslamp Amsterdam   [ 22 jun 2011 10:52 bijgewerkt ]
Katholieknederland.nl, 22-6-2011.
Gisteravond is in Amsterdam tijdens de eerste editie van de Nacht van de Theologie de Theologie Publicatieprijs 2011 uitgereikt aan Marcel Barnard en Gerda van de Haar voor hun boek De Bijbel cultureel. Frank G. Bosman won de Theologie Podiumprijs 2011. Hij werd door het publiek aangewezen als degene die de theologie het beste en meest spraakmakend naar buiten heeft gebracht.

Beste publicatie
De Bijbel cultureel werd door een vakjury beoordeeld als de beste theologische publicatie van de afgelopen jaren. Het boek biedt een uitgebreid overzicht van de diverse wijzen waarop de Bijbel een rol heeft gespeeld in de 20ste-eeuwse kunst. Marcel Barnard is hoogleraar liturgiewetenschap aan de Protestantse Theologische Universiteit (Utrecht) en aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gerda van de Haar is redacteur en verbonden aan het literair tijdschrift Liter.

Cultuurtheoloog
De publieksprijs was voor 'cultuurtheoloog' Frank G. Bosman (32) uit Vlijmen. Hij is verbonden aan de faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Hij blogt, twittert en publiceert veel over religie en de moderne cultuur. Voor de omroep RKK treedt hij geregeld op: wekelijks in de rubriek Aangekruist in Kruispunt Radio en met zijn film-, boek-, game- en cd-recensies op katholieknederland.nl. Bosman hoopt over twee jaar te promoveren op een proefschrift over de dadaïst Hugo Ball.

Gala
De Nacht van de Theologie was een galadiner voor theologen. Tussen de gangen door waren er diverse toespraken en werd er gedebatteerd onder leiding van filosoof/schrijver Désanne van Brederode en theoloog/journalist Lodewijk Dros.

Organisatie
De organisatie was in handen van de Remonstrantse Broederschap, de Protestantse Kerk Amsterdam, Refo500, dagblad Trouw en de omroepen NCRV en IKON. Het evenement vond plaats in museum de Hermitage aan de Amstel in Amsterdam.
 
Comments