In het nieuws‎ > ‎

Frans Bauer en Karin Bloemen in EO-Kerstfeest op de Dam

Geplaatst 21 nov. 2011 01:41 door De Stadslamp Amsterdam
EO.nl, 18-11-2011.

In Kerstfeest op de Dam brengen Frans Bauer, Karin Bloemen, Syb van der Ploeg en Linda Wagenmakers het kerstverhaal op unieke wijze tot leven. Dat doen zij voor het EO-programma op de sfeervolle, volgepakte Dam in het centrum van Amsterdam én op minder populaire locaties elders in de hoofdstad. Tien Amsterdammers, twee koren, een orkest en het publiek ondersteunen hen daarbij. Kerstfeest op de Dam, het hart van kerst in het hart van Nederland.

Kerstverhaal
De vier artiesten wisselen in Kerstfeest op de Dam klassieke en moderne kerstsongs af met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Tussen de optredens door lezen tien gewone Amsterdammers in gewone taal het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het eeuwenoude kerstverhaal toegankelijk voor een breed publiek.

Handen uit de mouwen
Toch is Kerstfeest op de Dam niet alleen een muzikaal spektakel vanaf het podium. De artiesten steken ook hun handen uit de mouwen bij sociale projecten in Amsterdam. EO-eindredacteur Rob Barzilay: "We willen de optredens verbinden met waar het met kerst en bij Jezus om draait: een nieuw leven voor kansarme mensen.“ Elke artiest bezoekt een eigen project en deelt zijn of haar ervaring met een verslag en een persoonlijk lied. Frans Bauer brengt een dag door met dak- en thuislozen. Frans Bauer: "In Nederland wordt weinig aandacht besteed aan daklozen. Er is nog heel veel te doen voor mensen die door het noodlot getroffen zijn. Ik hoop dat ze op een dag weer een normaal, fijn leven hebben."

TV-uitzending
Kerstfeest op de Dam is vrijdagavond 23 december om 21.30 uur bij de EO te zien op Nederland 1. Linda Wagenmakers presenteert het 85 minuten durende kerstprogramma. Een week eerder, op vrijdagavond 16 december, wordt de tv-uitzending vanaf 20.00 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang voor dit bijzondere kerstconcert is gratis.

Comments