In het nieuws‎ > ‎

"Gods liefde laten zien en vrouwen helpen een beter bestaan op te bouwen"

Geplaatst 5 jul 2011 03:16 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 5-7-2011.

In juli 2006 ontstond Adája, een sieradenlijn met christelijke symboliek die anderen wil helpen om voor hun geloof uit te komen en om vrouwen te bemoedigen en te laten weten dat ze waardevol zijn in Gods ogen. Sinds kort werken ze samen met Blood-n-Fire, een organisatie die in Amsterdam relaties legt met vrouwen uit de prostitutie en ze helpt om uit het werk te stappen en een plek te vinden in de samenleving.

"Meer dan 90% van de vrouwen in de prostitutie is er niet vrijwillig ingestapt, maar misleid door loverboys of gedwongen door vrouwenhandelaars", vertelt Laila Konstapel, oprichtster van Adája. "Eind vorig jaar zijn we begonnen met een fysieke winkel en de vrouwen komen stage lopen in onze winkel. We hebben als de twee stichtingen samen een fonds opgericht, Blessed 2 Bless genaamd. Met de financiën uit dit fonds willen we de vrouwen die uit de prostitutie zijn gestapt, helpen aan werkervaring, een daginvulling, een baan en een bestaan. Ze komen in de winkel te staan, gaan leren om sieraden te maken en gaan vervolgens zelf op pad om deze sieraden te verkopen."

Christenen kunnen volgens Laila gemakkelijk het project steunen: "Mensen kunnen helpen door deze vrouwen uit te nodigen in hun kerk om hun getuigenis te komen geven. Na de dienst kunnen dan de sieraden verkocht worden. Ook gebruiken we christelijke boekhandels als afname. Er zijn genoeg mogelijkheden om deze vrouwen te helpen hun plek in de samenleving terug te krijgen."

Klik hier voor meer informatie over Adája
Klik hier voor meer informatie over Blood-n-Fire
Comments