In het nieuws‎ > ‎

Grote belangstelling voor de Maand van de Spiritualiteit

Geplaatst 18 okt. 2010 01:53 door De Stadslamp Amsterdam   [ 18 okt. 2010 02:09 bijgewerkt ]
Persbericht, 14 oktober 2010.

Maand van de Spiritualiteit
Zaterdag 30 oktober a.s. start de vierde Maand van de Spiritualiteit. Filosofe en romancier Joke J Hermsen, schreef het essay, Windstilte van de ziel, waarvoor veel media-aandacht bestaat. De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van Uitgeverij Ten Have, de KRO en Trouw. Zij werken nauw samen met Uitgeverij Ankh-Hermes, de Arbeiderspers, Servire en AW Bruna, die dit jaar voor het eerst meedoet.

Voor het essay Windstilte van de Ziel bestaat al massale media-aandacht. Zo staat in het novembernummer van Happinez een groot interview met schrijfster Joke J Hermsen; eerder werd ze al geïnterviewd door Elsevier. In Filosofie Magazine verschijnt een voorpublicatie van het essay. Hermsen is bovendien te zien in het programma 21 manieren om gelukkig te worden (1 nov., Ned 2, 20.54 uur), waarmee de KRO de Maand van de Spiritualiteit op de Nederlandse tv opent. De hele maand november houdt ze lezingen in het land, onder meer in de Selexyz-winkels van Amsterdam, Almere en Den Haag.
www.maandvandespiritualiteit.nl. In het kielzog hiervan hebben zich ruim honderd organisaties met eigen evenementen op de website van de Maand van de Spiritualiteit gemeld.

Evenementen

Dit jaar is voor een andere opzet van de Maand van de Spiritualiteit gekozen. Er is niet langer één centrale openingsmanifestatie; elke uitgeverij organiseert rond één of meerdere auteurs een evenement. Er zijn manifestaties met/rondom Eckhart Tolle, Frédéric Lenoir, Huub Oosterhuis, Han de Wit, Geert Kimpen, George Parker, Susan Piver, Tijn Touber, George Parker en Nannet van der Ham. Plaatsen, tijden en verdere gegevens staan op

Televisie

Verder staat de programmering van de KRO in het teken van de Maand van de Spiritualiteit. Zo begint de maand met de show 21 manieren om gelukkig te worden, uitgezonden op primetime en gepresenteerd door Arie Boomsma. Ook het programma De Wandeling besteedt wekelijks aandacht aan de Maand van de Spiritualiteit. Daarnaast organiseert de KRO samen met Dominicanenklooster Huissen en De Boskant (Haarlem) op 20 en 27 november het symposium Tijd maken m.m.v. o.a. Leo Fijen.

Top 10 en Trouwbijlage

Ruim 450 boekhandelaren doen dit jaar mee met de Maand van de Spiritualiteit. Zij presenteren het essay van Hermsen en een Top 10 van spirituele boeken, samengesteld door de participerende uitgeverijen (zie www.maandvandespiritualiteit.nl).
De jaarlijkse bijlage van Trouw voor de Maand van de Spiritualiteit verschijnt 16 oktober. Deze bijlage maakt ook deel uit van het promotiepakket voor alle participerende boekhandels. Verder besteedt het dagblad de hele maand aandacht aan diverse evenementen.
 
Comments