In het nieuws‎ > ‎

Happietaria: Niet op aarde voor jezelf

Geplaatst 8 feb. 2012 13:12 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 8-2-2012.
Christelijke studenten runnen restaurant voor het goede doel

Sinds 1993 zijn er 'Happietaria'. Dit zijn tijdelijke restaurants, die geheel vrijwillig door christelijke studentenverenigingen worden opgezet, om op die manier geld op te
halen voor ontwikkelingsprojecten. Vandaag opent er een 'Happietaria' in Amsterdam, dat ruim twee weken het toneel zal zijn van lekker kunnen eten waarmee je ook nog eens mensen helpt, die het minder hebben. CIP sprak een van de organisatoren, Henrieke Meuleman.

Meuleman: "We halen tijdens deze twee weken geld op voor twee verschillende projecten. Het ene project is een voedselzekerheidsproject. Daarbij wordt er vooral ingezet op de langere termijn. Met het project worden mensen geholpen om waterputten te bouwen en om op een goede manier landbouw te bedrijven als het droog is. Het mooie hiervan vind ik dat er niet een zak geld weggebracht wordt, maar dat de bewoners zelf een actieve rol spelen bij de uitvoering van het project. Het tweede project is een wedstrijd tussen vrouwelijke ondernemers om een klein of middelgroot bedrijf op te zetten in ontwikkelingslanden."

De studente geeft zelf aan, dat ze vooral meedoet omdat ze het een prachtig initiatief vindt: "Op deze manier kun je mooi bijdragen aan de bestrijding van armoede in de wereld. Op deze manier zien mensen ook dat studenten, en in dit geval christelijke studenten, zich inzetten voor anderen. Het idee bij studenten is namelijk dat ze alleen maar voor zichzelf leven en gekke dingen doen, maar we willen ook heel erg graag inzetten voor anderen. We doen dit vrijwilligerswerk voornamelijk vanuit de naastenliefde, die ons in de Bijbel wordt opgedragen. Ik zie het dan ook als mijn taak van God om met anderen bezig te zijn. We zijn namelijk niet op aarde gezet om alleen voor onszelf te leven. We hebben dan ook kerken betrokken bij het project. In de meeste kerken hebben we posters opgehangen en is er bij de mededelingen over ons verteld. Ze zijn immers toch een deel van onze doelgroep."

Meuleman denkt dat het restaurant wel goed gaat lopen: "Het restaurant is prachtig en doordat we professionele koks hebben, kunnen we net iets meer bieden dan andere restaurants. Bovendien hebben we een prachtige, monumentale locatie in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Heerengracht. Je heb daar een prachtig uitzicht en het is ook nog eens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. We hopen 20.000 euro op te halen om zo beide projecten te kunnen steunen."

Comments