In het nieuws‎ > ‎

"Homoseksualiteit, zoals wij die kennen, kende Paulus nog niet"

Geplaatst 8 jan 2010 02:36 door De Stadslamp Amsterdam   [ 13 jan 2010 04:14 bijgewerkt ]
Trouw / CIP.nl, 8-1-10. De apostel Paulus zou voor een christelijk doorleefde homoseksualiteit zeker plaats inruimen. Dat zegt prof. mr. dr. Patrick Chatelion Counet (foto), bijzonder hoogleraar ‘De Bijbel in de Nederlandse cultuur’ aan de Universiteit van Amsterdam, in een vandaag gepubliceerd interview met Trouw.

De katholieke nieuwtestamenticus Chatelion Counet werd door Trouw om zijn mening gevraagd naar de jongste vertaling van de Romeinenbrief van Paulus door Nederlands grootste Plato-vertaler Gerard Koolschijn. Koolschijn stelt dat als Paulus de slechtheid van de mens beschrijft hij de mannelijke en vrouwelijk homofiele liefde als eerste noemt. Chatelion Counet plaatst heeft hier zelf zijn bedenkingen bij. Chatelion Counet: "Zoals ik Paulus lees en interpreteer ben ik ervan overtuigd dat hij een liefdevolle relatie tussen twee mannen, of tussen twee vrouwen, die niet uitsluitend op eenmalig genot gericht is, absoluut niet zou afkeuren. Hij zou voor een christelijk doorleefde homoseksualiteit zeker plaats inruimen. Daarvoor zijn Paulus’ vrijheidsbeelden op andere terreinen veel te duidelijk."

"Homoseksualiteit, zoals wij die kennen, kende Paulus nog niet", zegt Chatelion Counet. "De gedachte dat homoseksualiteit een geaardheid is, komt pas op in de negentiende eeuw.
 
Comments