In het nieuws‎ > ‎

Hoop-voor-Noord voorganger Jurjen ten Brinke nieuwe spreker in De Kapel

Geplaatst 23 okt 2015 03:00 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 23-10-2015.

Vanaf 1 november is ds. Jurjen ten Brinke, voorganger bij Hoop voor Noord, de nieuwe spreker in het wekelijkse EO-programma ‘De Kapel’. Daarmee is hij de vijfde spreker naast ds. Arie van der Veer, ds. Jasper Klapwijk, ds. Orlando Bottenbley en ds. Paul Visser. In dit programma geeft een bekende voorganger of dominee iedere week een prikkelende overdenking bij een bijbelgedeelte.

Jurjen ten Brinke is voorganger bij de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam en richt zich voornamelijk op kerkgangers zonder christelijke achtergrond. Ten Brinke: "Ik haak regelmatig aan bij wat ik in het pastoraat meemaak en wat er die week in de krant staat. Ik heb pas ‘Ja’ gezegd tegen de EO, toen ik ontdekte dat De Kapel zich eigenlijk richt op dezelfde groep mensen als ik: vaak hebben ze wel iets met God of de kerk, maar weten ze niet zeker of ze daarbij willen horen."

Ten Brinke is geen onbekende bij de EO. Zo sprak hij onder andere afgelopen jaar tijdens de Nederland Zingt Dag in de Jaarbeurs in Utrecht over het thema ‘Levend water’.

Comments