In het nieuws‎ > ‎

Hugo Scherff (CU) wint lijsttrekkersdebat AT5

Geplaatst 2 mrt. 2010 00:48 door De Stadslamp Amsterdam   [ 2 mrt. 2010 08:59 bijgewerkt ]
 ANP, 02-03-2010. Amsterdam heeft meer behoefte aan een partij die frank en vrij uitkomt voor haar christelijke wortels. Dat zei de vandaag jarige Hugo Scherff, lijsttrekker van de ChristenUnie in de hoofdstad, maandagavond tijdens het Festival van de Lokale Democratie in de Melkweg. Met een luid applaus won hij een plek in het lijsttrekkersdebat met de grote partijen, die momenteel al in de gemeenteraad zitten.

De jury roemde de jonge lijsttrekker om zijn gewaagde uitspraken, zijn vasthoudendheid en zijn lef om zich te onderscheiden. Scherff verklaarde onder meer dat veel mensen in Amsterdam behoefte hebben aan een partij als de ChristenUnie. Het CDA is volgens hem minder bezig met het christendom. De lijsttrekker denkt dat God ziekten kan genezen. ,,Ik geloof dat God alles kan genezen.''

Het Festival van de Lokale Democratie vindt plaats aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag en duurt twee avonden.

Het 'grote lijsttrekkersdebat' is op dinsdag. Tijdens het evenement zijn er diverse debatten, interviews, livetelevisie en muziekoptredens.
 
> Kijk hier naar de uitzending van AT5, 1 maart

Bron:ANP, 1 maart 2010
Comments