In het nieuws‎ > ‎

Huub Oosterhuis start De Nieuwe Liefde - debat, bezinning, poëzie

Geplaatst 7 feb. 2011 02:24 door De Stadslamp Amsterdam
HuubOosterhuis.nl, 13-01-2011.
Op 11 februari vindt in Amsterdam de opening plaats van De Nieuwe Liefde:

centrum voor studie, bezinning en debat
ruimte voor levensbeschouwing en religie
podium voor poëzie, muziek en theater

Vanaf 14 februari begint de publieke programmering, waaronder lezingen, debatten, presentaties, concerten, film-, poëzie- en theatervoorstellingen.

Huub Oosterhuis: Wij streven naar een huis voor bezield verband waar het woord beschaving opnieuw inhoud krijgt boven de chaos uit.

Het monumentale pand aan de Da Costakade 102 werd oorspronkelijk gebouwd als wijnpakhuis, maar later als rooms-katholiek parochiehuis bekend onder de naam ‘De Liefde’. Het is in 2010 geheel verbouwd door Wiel Arets Architects en biedt nu plaats aan een grote zaal voor 230 bezoekers, een kleine zaal voor 60, een koorzaal voor 50, een bibliotheek, een foyer en een besloten café-restaurant.

De Nieuwe Liefde is een initiatief van Huub Oosterhuis en wordt gesteund door de AM Foundation. Stef Collignon is algemeen directeur ad interim en het stichtingsbestuur wordt voorgezeten door Els Ottenhof, zakelijk directeur van het Cobra Museum te Amstelveen.

Details over de programmering en kaartverkoop van De Nieuwe Liefde worden op korte termijn nader bekend gemaakt. De website www.denieuweliefde.com gaat live op 11 februari aanstaande.
Comments