In het nieuws‎ > ‎

"In Amsterdam ben ik het Nieuw Testament meer gaan begrijpen"

Geplaatst 30 jun 2014 04:30 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 30-6-2014.

Predikant in gesprek met niet-christenen
"Het onderhouden van alleen christelijke contacten is een enorme beperking. Daardoor zie je niet dat God ook buiten de kerk aan het werk is," zegt de Amsterdamse missionair predikant Bas van der Graaf. Deze zomer gaan dominees uit de hoofdstad de kerk uit. Over het algemeen spreken veel predikanten vooral met de leden van de eigen geloofsgemeenschap. Het Loket Levensvragen hoopt daarin verandering te brengen. Via de website kunnen mensen met levensvragen contact krijgen met predikanten om over hun vragen te praten.

Het initiatief Loket Levensvragen is afkomstig van de Protestantse Kerk (PKN) in Amsterdam. De Jeruzalemkerk van Van der Graaf maakt er deel van uit. De bedoeling is dat Amsterdammers, die behoefte hebben aan een gesprek aankloppen bij het digitale loket en zo in gesprek komen met christenen. "Mijn eerste contact was met een jonge vrouw die in de kroeg een Boomerangkaart van het Loket had meegenomen." vertelt de predikant. Toen ze erover las, surfte zij naar loketlevensvragen.nl. "Toen ze hoorde dat dit een initiatief van de kerk was, schrok zij wel even. Deze vrouw heeft zelf geen gelovige achtergrond. Desondanks ging ze het gesprek met mij aan."

Oefenen in het luisteren
Haar aanleiding om het gesprek aan te gaan was relatieproblemen. "Na het derde gesprek vroeg ik of ik de komende tijd voor haar zou mogen bidden. Ik merkte dat zij hierdoor was verrast en het tegelijkertijd iets moois vond." Tijdens Pinksteren zag Van der Graaf deze vrouw in de kerk. "Dat geeft wel iets aan, maar dit is niet het eerste doel van het Loket Levensvragen. Als predikanten willen wij ons erin oefenen om naar die ander te luisteren. Het gaat ons niet om het bekeren van mensen, al hopen we natuurlijk wel dat ook kunnen delen wat we geloven. We zijn er als kerk van overtuigd dat we de expertise hebben om mensen op weg te helpen."

Lees verder in CIP.nl
Comments