In het nieuws‎ > ‎

Internationale Pinksteropleiding komt naar de VU

Geplaatst 28 jan 2014 04:31 door De Stadslamp Amsterdam
ND, 27-1-2014

Aan de Vrije Universiteit komt in 2015 een vestiging van het Continental Theological Seminary, de theologische opleiding van de internationale Pinksterbeweging.

Het wordt de opleiding waar de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) hun voorgangers en fulltime-medewerkers theologisch gaan scholen, vertelt landelijk coördinator onderwijs Paul van der Laan.

Vroeger was de theologische hogeschool Azusa van de VPE aan de Vrije Universiteit gevestigd. In 2010 ging de evangelische opleiding echter een fusie aan met de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Dat pakte niet goed uit, aldus Van der Laan. ‘Voor de fusie hadden we in totaal zeventig studenten. De afgelopen vier jaar is dat aantal sterk teruggelopen. Er komen minder dan vijf studenten per jaar bij.’

De achterban gaf het signaal terug te willen naar een eigen opleiding waarin de Pinkster- en charismatische achtergrond weer doorklinkt. Van der Laan klopte daarvoor aan bij de Assemblies of God, de Pinksterkerk uit de Verenigde Staten die ook een internationale tak heeft. 

Comments