In het nieuws‎ > ‎

Jenneke Welmers directeur Protestantse Kerk Amsterdam

Geplaatst 14 dec 2017 02:01 door De Stadslamp Amsterdam
Protestants.amsterdam, 12-12-2017

De Protestantse kerk Amsterdam (PKA) heeft vanaf 1 januari een nieuwe directeur. Jenneke Welmers neemt de leiding van het kerkelijk bureau op zich dat de 19 wijkkerken en 9 pioniersplekken ten dienste staat. Jenneke Welmers is psychologe en vanaf 2000 werkzaam geweest in tal van managementfuncties binnen ABN Amro Bank. Ze volgt Klaas Dirk Bruintjes op die als interim-directeur optrad na het vertrek van Bram Schiever eind 2016.

Voorzitter Rijk van Ark van de PKA is verheugd dat Jenneke Welmers de overstap van de bank naar de kerk heeft gemaakt. ’We zijn blij dat we na een intensieve zoektocht nu een goede directeur hebben gevonden. Haar verbindende kwaliteiten in combinatie met een zakelijke achtergrond kunnen we als PKA goed gebruiken. Ook haar bevlogenheid voor de toekomst van de protestantse kerk sprak ons zeer aan’.

Jenneke Welmers werd geboren in Groningen en studeerde aan de plaatselijke universiteit psychologie, met als specialisatie organisatie- en personeel. Naast haar lange loopbaan binnen de ABN Amro (van riskmanagement tot kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf) is ze lid van de Raad van Toezicht van Livio, een instelling voor zorg, wonen en verpleging. Ook is ze betrokken geweest bij het zoeken naar fondsen voor Kinderen met Kanker (KiKa). In haar woonplaats Soest is ze lid van de kerkenraad van Protestantse kerk.

Jenneke Welmers (42 jaar) is gehuwd en heeft twee zoons.

Comments