In het nieuws‎ > ‎

Job Cohen ‘Engel van het jaar’

Geplaatst 15 jan 2010 08:21 door De Stadslamp Amsterdam

ND, 14-1-10. De ChristenUnie-jongeren hebben Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam, uitgeroepen tot 'Engel van het jaar'. Die eer valt Cohen ten deel omdat hij een motie van de Amsterdamse gemeenteraad die hem opriep te breken met religieuze organisaties naast zich neer heeft gelegd.

Het ging om organisaties als Het Scharlaken Koord en het Leger des Heils. Ook zijn de CU-jongeren te spreken over Cohens inzet voor prostituees in Amsterdam.

De 'Engel van het jaar-award' is een prijs die CU-jongerenorganisatie Perspectief jaarlijks uitreikt aan een politicus die zich inzet voor christelijke idealen, maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerder wonnen onder anderen Hans van Baalen (VVD), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Jeroen Dijselbloem de prijs.

Voet bij stuk
Perspectief-voorzitter IJmert Muilwijk vindt dat Cohen de prijs verdient omdat hij voet bij stuk heeft gehouden en niet mee is gegaan met de gemeenteraad die de christelijke organisaties liever zag gaan dan komen. ,,Cohen ziet in dat je christelijke organisaties niet op basis van hun levensbeschouwing tegen kunt houden om werk te verzetten in de samenleving. Het is geruststellend dat een kopstuk van de PvdA hiermee aantoont oog te hebben voor levensovertuiging.''

De CU-jongeren hadden de prijs graag donderdag in Amersfoort uitgereikt aan Cohen, maar hij liet weten verhinderd te zijn.

Comments