In het nieuws‎ > ‎

Kerken in Amsterdam tonen gastvrijheid: Meer dan 140 kerstvieringen op Kerstamsterdam.nl

Geplaatst 17 dec. 2012 04:27 door De Stadslamp Amsterdam
Amsterdam, 17-12-2012. 
Meer dan 140 kerstvieringen en kerstactiviteiten presenteren de Amsterdamse kerken op hun website www.kerstamsterdam.nl en het aanbod groeit nog dagelijks. De site vormt het hart van een grootscheepse kerstcampagne van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam en de interkerkelijke organisatie De Stadslamp. De site trekt inmiddels zo’n 1500 bezoekers per dag. Het hoogste bezoekersaantal wordt echter op kerstavond rond etenstijd verwacht, wanneer veel mensen via computer, iPhone of iPad nog snel op zoek gaan naar een kerstnachtviering in de buurt. De site biedt daartoe handige zoekfuncties. Dagelijks worden minimaals twee blogs op de site gepost van Amsterdamse predikanten en kerkelijk betrokkenen die een verrassende, kritische en soms tegendraadse visie op kerst hebben. Ze moedigen de lezers ertoe aan om ook zelf bij de inhoud en betekenis van het vercommercialiseerde feest stil te staan. Wie niet goed raad weet met kerst kan een kersttest doen die aangeeft wat voor ‘kersttype’ je bent. Daarnaast biedt de site het bijbelse kerstverhaal in twee varianten: klassiek en in straattaal.

Behalve via de website en social media treden de Amsterdamse kerken naar buiten met reclameposters, tv- en radiospotjes en advertenties.

www.kerstamsterdam.nlNOOT VOOR DE PERS
Neem voor meer informatie bij voorkeur contact op met de afd. Communicatie van de Protestantse Kerk Amsterdam, tel. (020) 5353 704 / mirjam.nieboer@protestantsamsterdam.nl
Comments