In het nieuws‎ > ‎

Kerst Iftar Amsterdam op 23 december

Geplaatst 20 dec 2010 06:38 door De Stadslamp Amsterdam   [ 20 dec 2010 14:12 bijgewerkt ]
Echo / Bruggenbouwers, 20-12-2010.

Net als vorig jaar organiseert de Tituskapel in Amsterdam een speciale Kerst Iftar; een speciale kerstmaaltijd met mensen van verschillende culturele en religieuze achtergronden, bedoeld om samen kennis te maken met het christelijke kerstfeest. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om dit feest mee te vieren!

Na de geslaagde kerstmaaltijd in 2009 waarbij veel buurtgenoten uit Overtoomse Veld aanwezig waren, organiseert de Tituskapel dit jaar weer een Kerst Iftar. Deze kerstmaaltijd vindt plaats op donderdag 23 december om 18.30 uur. Op deze avond maken buurtbewoners uit Overtoomse Veld met verschillende culturele en religieuze achtergronden kennis met het christelijke kerstfeest en beleven op die manier samen kerst. De maaltijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse Wijkaanpak.

Dit jaar is er een traditioneel kerstbuffet, met onder andere Boeuf Bourguignon, gebraden kalkoenbout en gepocheerde visrolletjes. Om in het bijzonder ook de moslim buurtgenoten te kunnen verwelkomen is de maaltijd op basis van halal vlees. Daarnaast zal het enige echte kerstverhaal verteld worden met een vertaling in het Arabisch. Rondom de maaltijd wordt gezorgd voor mooie kerstmuziek.

Aan de maaltijd wordt in elk geval deelgenomen door gasten vanuit M.O.S. (Marokkaanse Ouderen Salon) en Almawadda (buurtvaders); De vrouwen van M.O.S. zullen ook een film laten zien.

Heeft u ook zin om deel te nemen?
Meldt u dan aan via kerst@tituskapel.nl ,telefonisch via: 06-41510261 of via één van de deelnemende buurt organisaties (M.O.S en Almawadda). Het aantal plekken is beperkt, meldt u dus snel aan!

Alles op een rij:
Kerst Iftar 2010; donderdag 23 december 2010; 18.30 uur, inloop vanaf 17.45 uur.

Bron: Echo.nl
Comments