In het nieuws‎ > ‎

Koningsmis in de Nicolaasbasiliek

Geplaatst 23 apr 2013 00:43 door De Stadslamp Amsterdam
Op zondag 28 april wordt in verband met de abdicatie van H.M. Koningin Beatrix en de inhuldiging van de nieuwe Koning Willem Alexander een speciale viering gehouden in de Basiliek van de H. Nicolaas. Aanvang 10 uur. 


Voor deze viering zijn geen toegangskaarten meer verkrijgbaar. Kaarthouders kunnen vanaf 9:30 uur naar binnen. Let op: de toegangskaarten zijn vanaf 9:50 uur niet meer geldig. Dan mogen ook bezoekers zonder kaart naar binnen, als er nog plaatsen zijn.

Deze viering staat in het teken van dankbaarheid voor alles wat Koningin Beatrix voor Nederland heeft betekend. Tevens zal tijdens de viering worden gebeden voor het nieuwe Koningspaar en zijn gezin. De Koningin en het Koninklijk Paar zijn gekend in dit initiatief en waarderen dit.

Bij deze viering zal het Koninklijk Huis vertegenwoordigd worden door de Grootmeesteres van H.M. de Koningin, mevrouw drs. M. van Loon Labouchère. Ook andere leden van de hofhouding zullen bij deze viering aanwezig zijn, alsmede o.a. de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, politici, en vertegenwoordigers van de Krijgsmacht. Het Vaticaan zal vertegenwoordigd worden door de ambassadeur van de H. Stoel in Nederland, Apostolisch Nuntius Mgr. A. Dupuy.

De Bisschop van Haarlem-Amsterdam en tevens Legerbisschop Mgr. Jos Punt zal voorgaan in deze viering, die rechtstreeks wordt uitgezonden via Nederland 2.

Comments