In het nieuws‎ > ‎

Koptische bisschop Arseny geïntroniseerd

Geplaatst 2 jul 2013 00:13 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl / Friesch Dagblad, 28-6-2013. 

Nederland heeft voor het eerst in de geschiedenis een eigen koptische bisschop. In de Koptisch-Orthodoxe Kerk van de Heilige Maagd Maria in Amsterdam-Noord werd gistermiddag bisschop Arseny geïntroniseerd en daarmee nam hij officieel de bisschopszetel in bezit, schrijft hetFriesch Dagblad. Arseny (61) is de eerste bisschop van het nieuwe bisdom Nederland. Voorheen vielen de parochies rechtstreeks onder de koptische paus. Nu staan ze onder leiding van bisschop Arseny.
In Nederland wonen ruim zesduizend kopten. Er zijn zeven koptische parochies: in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Assen, Enschede en Leeuwarden (Hilaard).
De koptisch-orthodoxe gemeenschap in Egypte vormt de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten. De kopten maken ongeveer 10 procent uit van de Egyptische bevolking, die tachtig miljoen inwoners telt. De kopten worden in het land, waar de meerderheid moslim is, gediscrimineerd. Sinds de val van het regime van Mubarak is de situatie eerder verslechterd dan verbeterd. 

Lees hier meer in het Friesch Dagblad.
Comments