In het nieuws‎ > ‎

Koptische gemeenschap Amsterdam is diep getroffen

Geplaatst 17 feb 2015 07:10 door De Stadslamp Amsterdam
AMSTERDAM - De koptisch-orthodoxe gemeenschap in Nederland is diep getroffen door de moord van ISIS op 21 kopten in Libië. De koptische bisschop Arseny krijgt vandaag condoleancebezoek van de Egyptische moslimgemeenschap in Nederland.

De ontvoering en onthoofding van 21 geloofsgenoten door de islamitische terreurgroep ISIS in Libië is hard aangekomen bij de koptisch-orthodoxe gemeenschap in Nederland. De gruwelijke beelden hebben vooral een jongere generatie ruw wakker geschud: ze zijn doelwit van de extreme terreurgroep. Voor zaterdag bereidt bisschop Anba Arseny een speciale rouwdienst voor in Amsterdam, waar hij zetelt. Arseny geeft leiding aan de ongeveer zevenduizend leden tellende koptische gemeenschap in Nederland.

Wat is uw reactie op de ontvoering en dood van de 21 koptische christenen?
'We hebben onze dierbare martelaren verloren. Het waren allen gewone mensen die naar Libië waren geëmigreerd om werk te zoeken. Het waren gewone burgers die geen wapens hadden opgenomen of terreuracties hadden gepleegd. Dat ze door ISIS zijn gegijzeld en gedood, dat is geen menselijke daad. We zijn allemaal Egyptenaren - deze actie van ISIS is niet tegen de koptische kerk gericht maar tegen de Egyptische staat.'

Lees verder in het ND ( betaald)...

Comments