In het nieuws‎ > ‎

Lager collegegeld VU voor theologie

Geplaatst 7 sep 2011 10:00 door De Stadslamp Amsterdam
RD, 6-9-2011.
Het collegegeld voor bachelorstudenten die theologie als tweede studie volgen, wordt door de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam fors verlaagd.

Dat heeft het college van bestuur van de VU besloten. De universiteit brengt het tarief van de bachelor theologie –op dit moment 9000 euro per jaar– op dezelfde hoogte als dat van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), die binnenkort naar de VU verhuist. De PThU hanteert op dit moment het bedrag van 1900 euro. Het nieuwe instellingscollegegeld zal met ingang van september 2012 worden gehanteerd.

De maatregel geldt voor alle studenten die aan de VU de bachelor theologie als tweede studie volgen, zegt prof. dr. W. Janse, decaan van de faculteit godgeleerdheid van de VU. „Dus voor doopsgezinden, baptisten, hersteld hervormden en anderen.”

Janse geeft aan dat het nieuwe tarief niet geldt voor de bachelor religie en levensbeschouwing en voor de masterstudies.

Aan de faculteit godgeleerdheid van de VU hebben 166 nieuwe studenten zich ingeschreven. Van deze groep volgen 103 studenten de master. Het totaalaantal theologiestudenten is 428.
Comments