In het nieuws‎ > ‎

Lokale samenwerking kan én is vruchtbaar!

Geplaatst 6 jan 2011 00:01 door De Stadslamp Amsterdam
Oneway.nl, 05-01-2011
Lokale samenwerking: kerken, christenen en organisaties die samen optrekken om het evangelie zichtbaar en hoorbaar te laten zijn in onze samenleving. Voor velen een wens, voor sommigen een frustratie, voor anderen een zegen.

In het afgelopen jaar is er vanuit de Evangelische Alliantie, Agapè en Geloven in de Stad met enkele CHE studenten onderzoek gedaan naar lokale samenwerking. De conclusies: het kan én is vruchtbaar! Maar ook, zoals we hadden kunnen verwachten: het gaat niet vanzelf; het kost het tijd, inzet en energie. Maar het is mogelijk en het verrijkt het Lichaam van Christus en onze omgeving: ons dorp, onze stad, onze regio.

Samenwerking zoeken is een zaak van Gods hart! Gods verlangen is het dat alle mensen het Goede Nieuws leren kennen. In een tijd dat de kerk verdwijnt in de marge van een seculariserende samenleving is het een kans om door samenwerking een licht te laten schijnen.

Enkele ervaringen van Hans Luttik, mede-initiatiefnemer:
“Vanuit mijn rol in Geloven in de Stad Haarlem, word ik vaak benaderd door anderen voor advies hoe een netwerk op te zetten, hoe het functioneert, hoeveel tijd het kost, wat de vruchten er van zijn. Dat was voor mij een aanleiding om breder te onderzoeken en bekend te maken wat de kansen van lokale samenwerking zijn”.

“Vaak bevinden zich in de ene kerk de mensen en in de andere kerk de middelen om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Het is Gods verlangen dat alle gaven en talenten tot hun recht komen door in eenheid met elkaar op te trekken”.

“Kerken in Haarlem zijn niet in staat om alle doelgroepen in de samenleving op relevante wijze aan te spreken. Daarom zou het goed zijn als er overleg is tussen kerken waar zoekers zich het beste thuis zouden voelen”.

“Het is zonde van de energie om als kerken dezelfde activiteiten te ontwikkelen voor jongeren zonder andere jongeren van andere kerken daarvan mee te laten profiteren”.

Tijdens het symposium ‘Go Local’ worden startende en bestaande netwerken geholpen om beter inzicht te krijgen in de kansen van samenwerking. Een uitgelezen kans om veel nieuwe ideeën en tips te krijgen op dit gebied.

‘Go Local’ is bedoeld voor iedere geïnteresseerden uit lokale gemeenten, leidinggevenden uit het bedrijfsleven en de social profit sector, predikanten en kerkenraadsleden en christelijke organisaties.

Sprekers
Sprekers zijn o.a.: Siebrand Wierda (Amsterdam in Beweging), Setkin Sies (fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Rotterdam), Mark de Boer (Agapè), Jaap Ketelaar (EA), Stan Uyland (GIDSnetwerk) en Hans Luttik (Geloven in de Stad Haarlem).
Er zijn workshops over onder meer het opzetten en uitbreiden van lokale samenwerking, over samenwerking met de overheid en met landelijke organisaties, over gezamenlijk gebed.
Datum: 22 januari 2011
Tijd: 10.00 – 15.00
Plaats: Evangelische Hogeschool in Amersfoort
Kosten zijn 30 euro per persoon.
Voor meer informatie en programmaoverzicht kunt u kijken op www.agape.nl/golocal
U kunt zich opgeven via info@agape.nl | 0343-415741.
Comments