In het nieuws‎ > ‎

Maarten Vogelaar: studentenpastor die zich nergens te goed voor voelt

Geplaatst 1 mei 2014 13:09 door De Stadslamp Amsterdam
Foliaweb.nl, 8-4-2014. 

Deze week in ‘Folia maakt kennis’ een portret dat bol staat van het evangelie. Het leven van studentenpastor Maarten Vogelaar gaat over bidden, Bijbellezen en getuigen.

Toen Alexander Pleizier, historicus en programmamaker bij de Evangelische Omroep, zijn medestudent Maarten Vogelaar ontmoette bij de gereformeerde studentenvereniging Civitatis Studiosorum in Fundamento Reformato (C.S.F.R.) was er gelijk een klik tussen de jongens waardoor een vriendschap snel was gesloten. ‘We hadden veel gemeenschappelijk raakvlakken als film, lezen en squash, maar we hadden vooral beiden een grote mond over kwesties van geloof en zingeving. Maar we konden ook eindeloos veel plezier maken. Een barbecuetje in het Vondelpark? Maarten is erbij. Het geloof gaat bij hem vooral over zingeving, ook nu hij studentenpastor is. Maarten wil studenten niet per se de kerk in krijgen, maar hij wil hen zingeving aanreiken. Dat voelt hij als een door God gegeven roeping waaraan God ook zijn zegen heeft gegeven. Hij is daarbij heel open, spontaan en vrolijk, maar vooral vroom. En met vroom bedoel ik dat hij heel gelovig is, maar niet heel streng gelovig. Dat is juist wat hij heel goed kan: dicht bij God leven en bij alles wat hij doet God betrekken, maar ook genieten van wat het aardse leven te bieden heeft.’

Studentenpastor, politicoloog en filosoof Maarten Vogelaar heeft welhaast de perfecte papieren en achtergrond voor een studentenpastor: geboren in 1987 in het diep protestantse Kampen, een middelbare school op reformatorische grondslag, een studie filosofie aan de protestantse VU en voor de seculiere touch ook nog politicologie aan de liberale UvA. Als filosoof studeerde hij af op een masterscriptie over de toekomst van christelijk-politiek engagement, als politicoloog op een masterscriptie over Geert Wilders en de invloed van het neoconservatisme in Nederland.

Comments