In het nieuws‎ > ‎

Mgr. Jan Hendriks benoemd tot lid hoogste Vaticaanse rechtbank

Geplaatst 2 okt. 2017 01:06 door De Stadslamp Amsterdam
KN.nl, 1-10-2017.

Hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam Jan Hendriks is door paus Franciscus benoemd tot lid van de apostolische signatuur, de hoogste Vaticaanse rechtbank. Hij benoemde onder anderen ook voormalig prefect kardinaal Raymond Burke tot lid.

Dit maakte het Vaticaan zaterdag bekend. Naast kardinaal Burke en mgr. Hendriks werden de de Italiaanse kardinalen Agostino Vallini en Edoardo Menichelli en de Belgische aartsbisschop Frans Daneels benoemd.

Vallini was, net als Burke, eerder prefect van de apostolische signatuur, terwijl, ook Menichelli en Daneels eerder al voor de rechtbank werkten. Mgr. Hendriks spreekt op zijn weblog arsacal.nl van “zeer eminente” mensen en “uitstekende” kerkjuristen “waartussen ik me een beetje klein voel”. Hij is paus Franciscus “dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen”.

Hij kreeg donderdag te horen kreeg dat hij benoemd zou worden, “dat was wel een verrassing”. Het is een “eervolle benoeming, maar een die ook tijd zal vragen”, aldus de bisschop, die ook schrijft dat de benoeming niet betekent dat zijn overige werkzaamheden zullen veranderen.

Lees verder in het Katholiek Nieuwsblad...


Comments