In het nieuws‎ > ‎

Migrantenkerken en Youth for Christ openen samen jongerencentrum

Geplaatst 16 apr 2015 01:49 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 16-4-2015.

Migrantenkerken in Amsterdam Zuid-Oost hebben in samenwerking met Youth for Christ een jongerencentrum geopend: The Mall Bijlmer. Zo willen de kerken een thuis bieden aan (kwetsbare) jongeren in de wijk. Een jongerenwerker van Youth for Christ traint en ondersteunt vrijwilligers van migrantenkerken in het uitreiken naar jongeren.

Het initiatief van deze samenwerking komt van de migrantenkerken (verenigd in de PCC), die zochten naar hoe zij relevant konden zijn voor jongeren in de buurt. Tegelijkertijd zag Youth for Christ veel mogelijkheden om in deze wijk (kwetsbare) jongeren te helpen groeien in een dynamische tijd van hun leven. In 2014 besloten zij de krachten te bundelen en fondsen te benaderen om dit initiatief ook financieel te ondersteunen.

Vrijwilligers
Het jongerencentrum wordt grotendeels gedraaid door vrijwilligers. Kerkleden uit de Bijlmer die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor jongeren. Op die manier geven ze gezamenlijk handen en voeten aan het bouwen van Gods Koninkrijk. Projectleider Dianne Slingerland: “We beginnen laagdrempelig. Denk aan talentcoaching, ontmoeting, sport, dans en specifieke programma’s voor meiden en jongens. Sinds de opening een paar maanden geleden, is het elke maandag en woensdag vol en daarom zijn we vanaf april ook op donderdag open gegaan.”

Unieke samenwerking
Dianne is blij met de samenwerking: ”Het is een uniek project waarbij de kerken iets wezenlijks bijdragen aan de lokale gemeenschap. Wij vinden het tof om te zien hoe ze hun rol in de buurt oppakken en wij delen graag onze kennis en jarenlange ervaring op het gebied van jongerenwerk.” Ook jongeren uit de buurt zijn enthousiast over deze plek en de activiteiten: "Er zijn wel sportparken waar we heen kunnen, maar er was geen plek in de Bijlmer waar er echt aandacht voor ons is!"

Officiële opening
Op 18 april opent The Mall Bijlmer officieel zijn deuren met een feestje voor de buurtbewoners, betrokken partners en de pers.

Comments