In het nieuws‎ > ‎

Minisymposium met Duitse theologe Margot Kässmann

Geplaatst 24 jan 2013 05:50 door De Stadslamp Amsterdam
Kerknieuws, 13-12-2012
Margot Kässmann, de bekendste theologe van Duitsland op dit moment, komt op 26 januari 2013 naar Amsterdam. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van haar boek Midden in het leven spreekt ze op een mini-symposium over 'De midlife blues – het beste komt nog'.

Het symposium vindt plaats van 15.00 – 17.30 uur in de Oude Lutherse Kerk, Singel 411/hoek Spui, Amsterdam. Medewerking wordt verleend door Lodewijk Dros (chef redactie Letter en Geest bij Trouw) en Maartje Wildeman (predikant in de protestantse gemeente Oudemirdum, Nijemirdum en Sondel).

'Halverwege het leven komen we, bewust of ongemerkt, in een nieuwe levensfase terecht. De kinderen gaan het huis uit, ouders worden hulpbehoevend of komen te overlijden, op het werk en in de maatschappij schuiven we een generatie op. Het is tijd voor een grondige evaluatie', zo beschrijven de organisatoren het thema van de bijeenkomst.

Margot Kässmann publiceerde in Duitsland vele boeken. Zij is Ambassadeur voor de 'Lutherdekade' van de evangelisch-lutherse kerk van Duitsland, ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie. Van 1999-2010 was ze bisschop van de evangelisch-lutherse landskerk van Hannover en van 2009-2010 ook voorzitter van de evangelisch-lutherse kerk van Duitsland.

Graag opgave van uw komst uiterlijk 23 januari 2013 via aanmelden @ boekencentrum.nl.

Bron: Boekencentrum
Comments