In het nieuws‎ > ‎

Mozes en Aäronkerk gewijd en toegewezen aan Sant'Egidio

Geplaatst 13 okt 2014 06:31 door De Stadslamp Amsterdam
wijding M en A kerkRKK.nl, 28-9-2014

Bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam heeft vanmiddag de kerk van Sint Antonius van Padua aan het Waterlooplein in Amsterdam gewijd. Het gebouw, beter bekend als de Mozes en Aäronkerk, is door het bisdom toegewezen aan de gemeenschap van Sant’Egidio.

De kerkwijding vond plaats tijdens een eucharistieviering. Naast mgr. Punt concelebreerden hulpbisschop Jan Hendriks en emeritus hulpbisschop Jan van Burgsteden van het bisdom Haarlem-Amsterdam, hulpbisschop Leon Lemmens van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, emeritus pastoor Joop Stam van de Amsterdamse binnenstadparochie, franciscaner minister-provinciaal Rob Hoogenboom en een tiental andere priesters.

Vanwege de ontkerkelijking werd de 'Mozes en Aäron' in 1969 aan de eredienst onttrokken. Al die tijd functioneerde zij als conferentiezaal. Sinds vanmiddag is de kerk weer een gewijd godshuis. Voortaan wordt er elke zondag om 17.00 uur een eucharistieviering gehouden. Elke dinsdag en vrijdag om 20.00 uur vindt er een gebedsdienst van Sant’Egidio plaats.

Het belendende Huis van Sant’Egidio (voorheen Mozeshuis) wil de gemeenschap laten uitgroeien tot “een thuis waar wij onze vriendschap met de armen beleven”.

Volledig artikel en meer foto's op rkk.nl 

Comments