In het nieuws‎ > ‎

Mozes en Aaronkerk opent deuren

Geplaatst 13 okt 2014 11:49 door De Stadslamp Amsterdam
M ozes en Aron kerk
Cvandaag.nl, 29-9-2014.

De Amsterdamse Mozes en Aaronkerk zet na tientallen jaren haar deuren weer wijd open. Het bisdom Haarlem- Amsterdam heeft de kerk en het naastgelegen Mozeshuis in gebruik gegeven aan de Sant’Egidiogemeenschap. De gemeenschap ontfermt zich ondermeer over dak- en thuislozen in Amsterdam.

De Mozes en Aaronkerk is op doordeweekse avonden open voor gebedsbijeenkomsten. Zondagmiddag is er een eucharistieviering in de kerk aan het Waterlooplein. Beide gebouwen komen de gemeenschap goed van pas voor hun werk onder de armen in de stad.

Een stil gebed in vervulling
Voor bisschop Jos Punt is er met de heropening een stil gebed in vervulling gegaan. Hij sprak tijdens de heringebruikname afgelopen zondag, voor een veelkleurig publiek van allerlei nationaliteiten. De plechtigheid bestond onder meer uit het bidden van het reinigingsgebed, besprenkeling met wijwater, het wijden van de altaarsteen, het plaatsen van de ciborie in het rustaltaar en het ontsteken van de godslamp.

De Sant’Egidio Amsterdam is gesticht vanuit de gemeenschap in Antwerpen. Hilde Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio Antwerpen, reageert desgevraagd. “Velen waren erg ontroerd door deze feestelijke plechtigheid. Amsterdam heeft een stukje van zijn ziel teruggekregen.”

Comments