In het nieuws‎ > ‎

Nachtje naar de kerk

Geplaatst 15 mei 2010 03:22 door De Stadslamp Amsterdam   [ 15 mei 2010 03:24 bijgewerkt ]
ANP/Trouw, 15-5-2010. Wie ervan droomt om eens midden in de nacht naar de kerk te gaan, kan zaterdagavond 22 mei terecht in Amsterdam. Verschillende kerken in de grachtengordel openen hun deuren op de avond voor Pinksteren voor de eerste Kerkennacht aan de gracht. Dat heeft de organisatie zaterdag laten weten.

Zowel kerken van de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, maar ook de Doopsgezinde Kerk, de Oude Lutherse Kerk en de Russisch Orthodoxe Tichelkerk houden hun deuren open van 19.00 uur tot 01.00 uur. Ook kapel Oudezijds 100 aan de Oudezijds Achterburgwal is open.

Bezoekers kunnen niet alleen in de verschillende kerken terecht voor muziek, rondleidingen, debatten en vieringen, maar kunnen ook in een rondvaartboot stappen. Die vaart een rondje langs de opengestelde kerken. Wie geen zin heeft in varen maar liever wandelt, kan om 19.00 uur een 'Barmhartigheidswandeling' gaan maken langs instellingen die hulp verlenen aan daklozen en verslaafden, of een architectuurwandeling langs een aantal kerken.
 
Zie ook: Actueel
Comments