In het nieuws‎ > ‎

Orlando: gedenken en liefhebben. 13 en 14 juni

Geplaatst 14 jun 2016 07:43 door De Stadslamp Amsterdam

rainbow heart


Persbericht.

Islamitische en christelijke LHBT-organisaties slaan handen in een voor gedachtenis slachtoffers Orlando in Keizergrachtkerk op 13 en 14 juni

De Keizersgrachtkerk in Amsterdam is vanavond (13 juni) en morgenavond (14 juni) van 19.00-22.00 uur open om de slachtoffers van het bloedbad in Orlanda, Florida te gedenken. Islamitische en christelijke LHBT-organisaties maken deze gedachtenis mogelijk, samen met de Keizersgrachtkerk (Protestantse Kerk Amsterdam). Men kan een kaarsje aansteken, in een condoleanceboek tekenen, stil zijn, naar muziek luisteren en met iemand bidden.

Homomonument
Ook op het Homomonument (naast de Westerkerk) is er de gelegenheid het bloedbad in Orlando te gedenken. Er zijn diverse sprekers, eveneens van 19.00-22.00 uur.

Afschuw
In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 schoot een man vijftig mensen dood in een uitgaansgelegenheid van LHBT’s in Orlando, Florida (Verenigde Staten). Vertegenwoordigers van Stichting Maruf, Haardvuuravonden, de Marokkaanse Boot en het LKP – de koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging spreken hun afschuw uit over de gebeurtenissen en roepen alle mensen van goede wil op schouder aan schouder te gaan staan in de strijd tegen haat en geweld vanwege iemands seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Keizersgrachtkerk

De Keizersgrachtkerk is aan de Keizersgracht 566.

LHBT staat voor: Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met ds. Wielie Elhorst, coördinator van de gedachtenis, tel. (06) 22 85 76 76, e-mail: jhw.elhorst@gmail.com.
Comments