In het nieuws‎ > ‎

'Petra had echt geen schijn van kans'

Geplaatst 19 okt 2011 01:07 door De Stadslamp Amsterdam   [ 19 okt 2011 01:14 bijgewerkt ]
AD, 18-10-2011. 

>> Ds. Petra Kerssies verongelukt, lees ook Ds. Petra Kerssies: Sterk als de dood is de liefde

Een vrachtwagen geladen met nertsenvoer heeft op de N322 bij het Gelderse Boven-Leeuwen een busje met daarin een 37-jarige vrouw verpletterd. De trucker kwam in botsing met een spookrijder waardoor een wiel afbrak en hij met zijn gevaarte over het busje reed. De vrouw was op slag dood, meldt het AD vandaag.De Amsterdamse predikante Petra Kerssies (37) had volgens haar broer Mark Kerssies net haar 4-jarige dochtertje naar de crèche gebracht toen het noodlot op de pas aangelegde provinciale weg toesloeg.

Een 64-jarige automobilist uit Druten was ter hoogte van Boven-Leeuwen gaan slingeren en op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De chauffeur van een tegemoetkomende vrachtwagen botste er tegenop waarbij een wiel afbrak. De vrachtwagen raakte onbestuurbaar en koerste recht op het busje van Kerssies af. De auto kwam onder de oplegger met nertsenvoer terecht en werd meters meegesleurd.

Op slag dood
Kerssies was op slag dood. Ook de 'spookrijder' overleefde het ongeval niet. De truck schampte zijn auto aan de bestuurderskant. De man is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later bezweek. Alleen de 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Helmond overleefde het ongeluk. Hij had slechts lichte verwondingen.

Voor broer Mark is het tragische bericht nog zo vers dat hij nauwelijks kan bevatten dat zijn zus echt is overleden. 'De politie stond al vrij snel bij mijn ouders voor de deur met het slechte nieuws. Je kunt het nauwelijks geloven,' zegt hij.

'We krijgen Petra er niet mee terug'
Kerssies speurde direct internet af om te weten te komen wat zich precies heeft afgespeeld. Op diverse websites zag hij de confronterende foto's van de zwaar beschadigde bus van zijn zus die onder het gewicht van de vrachtwagen lijkt te zijn verpletterd. 'Als je probeert voor te stellen wat hier is gebeurd, dan wordt wel duidelijk dat Petra geen schijn van kans heeft gehad. Dat biedt enige troost. Ze was op slag dood en heeft in elk geval niet geleden.' Dat het ongeval zeer waarschijnlijk door een andere bestuurder is veroorzaakt, maakt het verlies voor Kerssies niet erger dan het al is. 'We krijgen Petra er niet mee terug. Het is voor die familie ook een tragische dag. Zij hebben eveneens iemand verloren.'Comments