In het nieuws‎ > ‎

Pionierskerk Via Nova gaat opnieuw pionieren

Geplaatst 8 jun 2018 03:55 door De Stadslamp Amsterdam   [ 8 jun 2018 03:56 bijgewerkt ]
Maarten Vogelaar en Laurens van Lavieren
Via Nova, 7-6-2018.

De jonge Amsterdamse kerk Via Nova gaat een nieuwe fase in: naast de bestaande gemeenschap start een nieuw pionierswerk, specifiek gericht op twintigers in Amsterdam. De droom is het evangelie te ontdekken met twintigers die nooit een kerk zouden binnenstappen.

Laurens van Lavieren, de voorganger van Via Nova, zal zich naast zijn werkzaamheden bij IFES volledig op deze nieuwe doelgroep gaan richten. “Voor een twintiger zonder christelijke achtergrond is de stap naar een kerkdienst op zondagochtend enorm. Zelfs bij een eigentijdse kerk als Via Nova, met relevante inhoud en gastvrije vormen. Het tijdstip is onhandig en geeft te veel een 'religieus' gevoel. De groep is te groot en het is onduidelijk wat er van je wordt verwacht,” aldus Laurens.

Samen met Maarten Vogelaar (werkzaam als pionier voor De Kwekerij en net als Laurens studentenpastor bij IFES) hoopt hij een gemeenschap op te zetten waar 'millennials' zich wel makkelijk thuis voelen. “Maarten en ik hebben via ons werk veel contact met twintigers. Onze ervaring is dat via kleine gastvrije groepen zij wél aanhaken. Dat doen we rond gesprekken over thema's die hen direct bezig houden, zoals relaties, prestatiedruk en persoonlijke bloei.”

Lees meer op www.vianova-amsterdam.nl 

Comments