In het nieuws‎ > ‎

Present Amstelveen wint prijs beste kerkblad

Geplaatst 4 jun 2012 09:52 door De Stadslamp Amsterdam
IKON kerknieuws.nl, 4-6-2012. 

Tijdens de Dag van de Communicatie is dit weekeinde de prijs voor het beste kerkblad uitgereikt aan Present, het magazine van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert. Present werd geprezen door Jan Schinkelshoek, voorzitter van de jury: "Het is een herkenbaar, modern, kleurrijk protestants kerkblad, dat zowel voor kerkgangers als randkerkelijken de moeite waard is om gelezen te worden."

Daarnaast ontving de Protestantse Gemeente Agnus Dei in het Brabantse Waalre de prijs voor de beste kerkbode. Schinkelshoek: "Een fraai, gaaf voorbeeld van het genre klassieke kerkbodes, eentje die al bijna zestig jaar bestaat, secuur in elkaar wordt gezet, toegankelijk is, afwisselend en leesbaar. Kortom, een voorbeeldige kerkbode."

De deelnemers aan de Dag van de Communicatie konden met hun kerkblad meedingen naar de prijs. Er waren zo'n 35 inzendingen. Tijdens de jurybijeenkomst werd spontaan besloten om een categorie 'kerkbode' toe te voegen, omdat de klassieke kerkbodes niet te vergelijken zijn met bladen met een specifieke bladformule.

De jury bestond uit Daniël Gillissen, chef kerk en religie van het Nederlands Dagblad, Lydia Vroegindeweij, directeur Uitgeversacademie bv en Jan Schinkelshoek, zelfstandig communicatieadviseur. De wedstrijd voor het beste kerkblad is een initiatief van de Protestantse Kerk in het kader van de Dag van de Communicatie. Deze dag is bedoeld voor mensen die op plaatselijk niveau betrokken zijn bij de communicatie van hun gemeente.

De Dag van de Communicatie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in het Landelijk Dienstencentrum in Utrecht en bleek direct een succes. Uit zo'n zestig gemeenten waren 100 vrijwilligers en predikanten aanwezig die onder meer workshops volgden over het verbeteren van de website, omgaan met de pers en sociale media.

4-6-2012 | bron: IKON-kerknieuws.nl | PKN
Comments