In het nieuws‎ > ‎

Professionele dialoogcentra als wens

Geplaatst 9 feb 2010 09:51 door De Stadslamp Amsterdam
RD, 9-2-2010.  „Als ik dan tot slot nog even een stokpaardje mag berijden”, zegt ze aan het einde van het gesprek, „dan is het dit. Ik zou er een groot voorstander van zijn dat er overal in het land professionele dialoogcentra werden opgezet – misschien zelfs gesubsidieerd door de overheid.”

Nee, een aanvraag voor zo’n centrum bij het gemeentebestuur van Amsterdam heeft ze nog niet gedaan, zegt Rachel Reedijk, secretaris van de dialoogcommissie van de liberaal-Joodse gemeente in de hoofdstad. „Maar als we er nu met z’n allen van overtuigd zijn dat dialoog belangrijk is –en iemand als burgemeester Cohen ís dat– waarom wordt die dan overgelaten aan een handjevol vrijwilligers? Het lijkt mij dat hier een taak ligt voor lokale overheden, of het ministerie van Binnenlandse Zaken.”

Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam promoveerde Reedijk vanmiddag op het proefschrift ”Roots and Routes. Identity Construction and the Jewish-Christian-Muslim Dialogue”. Een van haar onderzoeksvragen is hoe de dialoog tussen Joden, christenen en moslims de identiteit van de deelnemers beïnvloedt. „Een vraag waarvoor tot nu toe vrijwel geen aandacht is geweest.”

lees meer in het RD
Comments