In het nieuws‎ > ‎

Protestactie ‘Laat uw Gasten vrij’ – 13 januari

Geplaatst 4 jan 2013 04:08 door De Stadslamp Amsterdam
Persbericht. 3-1-2013.
Deze winter wordt het nieuwe Justitieel Complex Schiphol in gebruik genomen. Er bevinden zich binnen de metershoge muren ook afdelingen met tweepersoonscellen voor honderden mensen die niet in Nederland mogen (ver)blijven omdat ze niet over voldoende papieren beschikken én voor mensen die oorlog, vervolging of armoede zijn ontvlucht en in Nederland asiel aanvragen. Maar wij worden juist opgeroepen om de vreemdeling lief te hebben, vinden de Catholic Worker Amsterdam, Time to Turn en kerken uit de Haarlemmermeer. Daarom smeden zij het gebouw op 13 januari symbolisch om tot een gastvrije herberg. Amnesty International en de Protestantse Diaconie Amsterdam steunen deze actie.
Het programma begint om 13.15 uur in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp en eindigt om 17.00 uur bij het detentiecentrum op Schiphol. Spreker is onder anderen Ed van Thijn, voormalig burgemeester van Amsterdam. Ook wordt er een petitie aangeboden.

Ed van Thijn zal op 13 januari bij het detentiecentrum spreken over gastvrijheid aan ongedocumenteerden. Hij is jarenlang burgemeester van Amsterdam geweest en onder anderen ook minister van binnenlandse zaken. Van Thijn heeft tijdens de tweede wereldoorlog in kamp Westerbork gezeten, maar heeft ook tijdenlang ondergedoken gezeten.

Voor meer informatie: www.laatuwgastenvrij.nl, volg op twitter @laatuwgastenvry of bel 06 - 3029 5461.
Comments