In het nieuws‎ > ‎

Protestantse Kerk Amsterdam opent 'Loket Levensvragen'

Geplaatst 28 dec 2012 04:28 door De Stadslamp Amsterdam
Kerk in Mokum, december 2012

Je kunt er aankloppen met liefdesverdriet of als je in de put zit. Je kunt er terecht als je geen rust vindt en wilt leren mediteren. En als je gaat trouwen of uit elkaar gaat, als er iemand dood is of geboren gaat worden. Bij al deze kwesties kun je terecht bij het loket voor levensvragen, dat 1 januari 2013 opengaat- op proef.

Iedereen heeft levensvragen. Bijvoorbeeld hoe je geïnspireerd blijft, hoe je je kinderen opvoedt, wat als iemand overlijdt van wie je houdt?

Het is geen echt loket, maar een Facebookpagina en site waar je met je vragen terechtkunt. Bellen mag trouwens ook. Je krijgt dan contact met Arjette Kuipers (32), die voor iedereen in de stad, maar bovenal voor dertigers en veertigers, dit loket opent.

Nieuw licht op je leven
‘Iedereen heeft levensvragen’, zegt Arjette Kuipers. ‘Vaak zijn dat positieve levensvragen, bijvoorbeeld hoe je geïnspireerd blijft, hoe je je kinderen opvoedt. Ook kun je er terecht voor een cursus Weet hoe je date voor wie, zoals half Amsterdam, geen vriend of vriendin vindt. Maar je kunt ook op levensvragen botsen in het leven, als er iets gebeurt dat de bodem onder je bestaan wegslaat.’ Bijvoorbeeld als iemand van wie je houdt sterft, of als je je baan verliest. Dan heb je ondersteuning nodig. Niet per se psychische hulp, maar je hebt wel ondersteuning nodig. ‘Dat is pastoraat’, zegt Kuipers. ‘De ander nabij zijn als het nodig is. Het Loket Levensvragen werpt nieuw licht op je leven.’

Lees meer op protestantsamsterdam.nl


Comments