In het nieuws‎ > ‎

Protestantse kerk Amsterdam organiseert Gay Pride Kerkdienst

Geplaatst 4 aug 2011 13:22 door De Stadslamp Amsterdam
PKA, 4-8-2011.
De Protestantse Kerk Amsterdam organiseert op zondag 7 augustus de Gay Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Het is voor de tweede keer dat de Protestantse Kerk Amsterdam, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland, een roze viering organiseert aan het eind van de Amsterdam Gay Pride. Minister Marja van Bijsterveldt (emancipatiezaken) zal tijdens de dienst uit de Bijbel voorlezen.

Met de Gay Pride Kerkdienst wil de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) op een positieve manier aandacht vragen voor de combinatie homoseksualiteit en christendom. In de Protestantse Kerk Amsterdam zijn homo’s en lesbiennes actief als predikant, bestuurder en kerklid en daar is de kerk blij mee en trots op. Het motto van de Amsterdam Gay Pride en van de feestelijke Gay Pride Kerkdienst is All Together Now: nu allemaal samen.

Naast Marja van Bijsterveldt werken ook de zangeressen Izaline Calister en Leoni Jansen mee aan de dienst. Voorgangers zijn dominee Abeltje Hoogenkamp (stadspredikant, Protestantse Kerk Amsterdam), dominee Hantie Kotzé (predikant/geestelijk verzorger in het Academisch Medisch Centrum) en Adriaan van Klinken (queer-theoloog en wetenschapper).

Tijdens de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 6 augustus vaart een delegatie van de Protestantse Kerk Amsterdam mee met het ‘Heilig Bootje’, de boot met christelijke homo’s en sympathisanten.


De Protestantse Kerk Amsterdam wil Gods liefde gestalte geven in de stad. De kerk wil denken en handelen vanuit gelijkwaardigheid van mensen ongeacht hun seksuele oriëntatie. De Protestantse Kerk Amsterdam verheugt zich erover dat veel homo’s en lesbiennes actief zijn in de kerk – als predikant, bestuurder en kerklid. De kerk zegent al ruim twintig jaar levensverbintenissen tussen man-man en vrouw-vrouw.

De Gay Pride Kerkdienst is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam en van stadspredikant Abeltje Hoogenkamp in samenwerking met het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) en het Studentenpastoraat Amsterdam.
Comments