In het nieuws‎ > ‎

Protestantse Kerk Amsterdam tekent Veiligheidspact tegen discriminatie

Geplaatst 24 sep 2012 01:21 door De Stadslamp Amsterdam   [ 24 sep 2012 08:13 bijgewerkt ]
discriminatie
ProtestantsAmsterdam.nl, 21-9-2012. 

Op 30 september vindt in de Westerkerk de symbolische ondertekening van het Veiligheidspact tegen discriminatie plaats. Met dit pact nemen organisaties van moslims, joden, christenen, niet-gelovigen en homo’s scherp stelling tegen alle vormen van discriminatie en geweld in de Nederlandse samenleving. De Protestantse Kerk Amsterdam is één van de instanties die het Veiligheidspact ondertekenen. Voorafgaand aan de bijeenkomst in de Westerkerk is er een optocht langs plekken in Amsterdam die symbool staan voor discriminatie en geweld, zoals het beeldje van Anne Frank en het Homomonument.

Met het Veiligheidspact nemen organisaties en personen stelling tegen discriminatie en beloven zij zich actief in te zetten tegen discriminatie van onder meer asielzoekers, gehandicapten en vrouwen. In de praktijk betekent dit de bereidheid om deel te nemen aan activiteiten als: publieke stellingname bij incidenten, dreigende situaties en brandende kwesties, (symbolische) bescherming van (religieuze) gebouwen, huizen en personen, deelname aan onderwijsprogramma’s en buurtbemiddeling bij spanningen. Diaconaal werker Joke Jongejan van de Protestantse Diaconie Amsterdam is één van de initiatiefnemers van het Veiligheidspact.

Programma zondag 30 september 2012
13.00 uur: start Bloementocht vanaf Westermarkt
14.00 uur: bijeenkomst in de Westerkerk
16.00 uur: afsluiting

NOOT VOOR DE PERS
Neem voor meer informatie contact op met Mirjam Nieboer, afd. Communicatie Protestantse Kerk Amsterdam, tel. (020) 53 53 704 / 06 51072809

Comments