In het nieuws‎ > ‎

Religieuzenprijs 2013 voor Jeannette Noelhuis

Geplaatst 11 apr 2013 02:50 door De Stadslamp Amsterdam
Kerknieuws.nl / KNR, 10-4-2013.

De religieuzenprijs 2013 is toegekend aan het Jeannette Noelhuis voor de inzet ten behoeve van vluchtelingen. In het huis wordt hulp en onderdak geboden aan asielzoekers. Ook worden waken georganiseerd bij vreemdelingengevangenissen en werkt men mee aan talloze acties in de hoop dat het initiatief voor velen een bron van inspiratie en bemoediging mag zijn.

De religieuzenprijs zal dit voorjaar voor de derde keer worden uitgereikt. De prijs, die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt, bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 5.000 euro.

De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) wil door middel van deze prijs de bewogenheid om mensen onder de aandacht brengen. De KNR wil dit doel bereiken door mensen te bevestigen die zich met hart en ziel inzetten op terreinen van vorming, zorg en missie. De KNR reikte in 2007 voor de eerste keer de prijs uit aan Maartje Romme voor haar inzet voor drugsverslaafden. En in 2009 kreeg Belinda Terlouw de prijs voor haar inzet voor scholieren.

De kerngroep van het huis zegt het zo in eigen woorden: Jeannette Noëlhuis is een leefgemeenschap in Amsterdam Zuidoost. Onze levensstijl is gebaseerd op eenvoud, gastvrijheid, gebed en directe actie voor een betere samenleving. De gemeenschap is ontstaan vanuit de Catholic Workerbeweging in de Verenigde Staten. (-) Ons streven is om het evangelie handen en voeten te geven door vreedzame getuigenissen op plekken waar het wringt en door concrete hulp aan de armsten.

Meer over het Jeanette Noelhuis. http://www.antenna.nl/noelhuis/

Comments