In het nieuws‎ > ‎

Samenwerking VU en Russische Kerk

Geplaatst 28 sep 2011 00:53 door De Stadslamp Amsterdam   [ 28 sep 2011 01:42 bijgewerkt ]
ND, 24-9-2011. 
MOSKOU - De Vrije Universiteit in Amsterdam gaat samenwerken met de theologieopleiding van de Russisch-Orthodoxe Kerk in Moskou.

Decaan Wim Janse van de faculteit Godgeleerdheid en metropoliet Hilarion, rector van de doctoraatsopleiding van de kerk, tekenden deze week in de Russische hoofdstad een overeenkomst.

De opleidingen gaan samen promovendi begeleiden; de eerste is al aangenomen. Ook wordt gewerkt aan samenwerking in de masteropleiding en gaan docenten over en weer gastcolleges geven.

Aan de VU is het Amsterdam Centre for Eastern Orthodox Theology (ACEOT) gevestigd, dat de steun heeft van de Orthodoxe Bisschoppenconferentie van de Benelux. Volgens ACEOT-hoofd dr. Michael Bakker is dit een samenwerking met ‘een kerk die sterk opbloeit’. ‘Het communisme heeft geprobeerd de kerk en haar opleidingen te vernietigen en in isolement te houden. De VU-traditie om theologie te bedrijven vanuit een levend geloof, sluit goed aan bij de orthodoxe benadering van geloof, kennis en wetenschap’, aldus Bakker.

Comments